Novosti

Priznanja

Mesić odlikovao Severa, Cicvaru i Pavlica

 

Mesic1MHrvatski predsjednik Stjepan Mesić je u svojem uredu uručio više odlikovanja i priznanja za osobit doprinos u razvoju hrvatske znanosti, medicine, gospodarstva, kulture i...


... umjetnosti, za humanitarni rad, za športska dostignuća te za razvoj međunarodne suradnje i medijskih sloboda.

Sada već bivši predsjednik Mesić prilikom dodjele odličja istaknuo je da su ona izraz priznanja i zahvalnosti za osobit doprinos nagrađenim osobama u područjima njihovog djelovanja. "Taj doprinos bez sumnje je ugrađen u korist svekolikog razvoja i napretka Republike Hrvatske", rekao je predsjednik Mesić.

 

Napomenuo je da su priznanja različita, ali da su svima zajednički izvrsni rezultati u njihovim strukama, stvaralačkim i umjetničkim područjima, čime su dali golem doprinos duhovnom, materijalnom i društvenom razvoju domovine.Mesic2M

 

Predsjednik Mesić je upozorio kako smo već duže vrijeme svjedoci činjenice da je "naš javni prostor okupiran isticanjem raznih loših primjera, kao da negativnosti prevladavaju nad primjerima uspjeha i izvrsnosti". Dodao je da postoje ljudi koji su spremni hrabro se uhvatiti u koštac s negativnostima i teškoćama.

 

Redom Danice Hrvatske s likom Franje Bučara odlikovani su Dušan Antunović, Zdravko Cicvara, Boško Lozica, Zvonimir Pavlic, Nikola Plećaš te posmrtno Vilko Sever.

 

U ime odlikovanih predsjedniku Mesiću je zahvalio Miroslav Radman, koji je istaknuo da su ta priznanja za rad pravi dar, jer "mi zapravo radimo za svoj užitak i snove, a s vremena na vrijeme naiđe i nešto veliko i korisno".

Više u ovoj kategoriji: « Moto2 Piaggio centar »
fbmp ytmp imp