Novosti

MotoGP testiranja

Vruće u Maleziji

 

Testiranja-Malezija1MDruga runda MotoGP testiranja u Maleziji potvrdila je sjajnu formu vozača Yamahe, koji su se svi ugurali u petoricu najbrži. Stoner i njegov Ducati i dalje pružaju žestoki otpor, a ovaj mu se...


... puta sa trećim najbržim vremenom pomalo iznenađujuće pridružio i kolega Hayden

MotoGP vozači su posljednji četvrtak i petak u veljači već odavno rezervirali za odrađivanje druge od ukupno samo tri runde predsezonskih testiranja. Te je datume na svom kalendaru imao zaokruženim i Jorge Lorenzo, no nakon pada na motokros treningu i lomljenja kostiju u šaci, Španjolac je morao propustiti okupljanje u Maleziji, te je tako izgubio dragocjenu priliku za adekvatnu pripremu za sezonu.

 

Ostali MotoGP gladijatori ne samo da su bili na broju, nego su bez obzira na tropske vrućine gotovo bez prestanka kužili stazom. Tako je primjerice Randy De Puniet tijekom dva dana nanizao čak 134 kruga, no iako je pritom skinuo više od sekunde u odnosu na testiranja na istoj stazi od prije nekoliko tjedana, to mu nije pomoglo da se približi vrhu.

 

Već je prvi dan testiranja dao impresivna vremena, no sve se još dodatno ubrzalo u petak, kada je Rossi odvozio za četvrtinu sekunde bolje vrijeme nego na prošlogodišnjim kvalifikacijama za VN Malezije. To mu je ponovo osiguralo status najbržeg, jednako kao što je Stoner opet bio drugi, no zato je veliki pomak u odnosu na prošla testiranja odradio njegov timski kolega Hayden koji se sasvim neočekivano progurao na treće mjesto.Testiranja-Malezija2M

 

Četvrto i peto najbrže vrijeme sa 7 desetinki zaostatka za Rossijem ostvarili su vozači Tech 3 Yamahe, s time da je veteran Edwards bio neznatno bolji od novajlije Spiesa.

 

Popis onih koji su ubilježili više od sekunde zaostatka započinje Capirossi koji je imao prvi put priliku testirati novi Suzukijev agregat prilagođen aktualnim pravilima, a tek su se iza njega smjestili Dovizioso i Pedrosa kao prvotimci Honde. Respektabilna su vremena ostvarili i novaci Aoyama i Baustista, dok je ponovo malo razočarao Melandri koji je bio tek 13. Inače, izuzmemo li Kallia i Simoncellija koji je teško pao već u trećem krugu, svi su vozači u petak poboljšali svoja vremena u odnosu na dan ranije.

 

Posljednje dvodnevno testiranje ima se dogoditi sredinom ožujka u Katru, gdje će 11. travnja započeti i natjecateljska sezona.

 

>> Testiranja Malezija - najbrža vremena, kombinirano 1. i 2. dan

Više u ovoj kategoriji: « Yamaha 2010 Korekcija cijena »
fbmp ytmp imp