Novosti

MotoGP

Pobjeda Stonera, obračun Rossija i Lorenza

 

MotoGP-Motegi-1MStoner je u Motegiju došao do druge uzastopne pobjede, no njegovi su napori ostali u sjeni obračuna Rossija i Lorenza. Jednako kao i dva tjedna ranije u Aragonu, utrka u Motegiju


nije ponudila neizvjesnu borbu za pobjedu, ali smo zato mogli uživati u zanimljivim dvobojima nešto niže u poretku. Izuzmemo li prvi zavoj, Stoner je bio u vodstvu od početka do kraja i tako je 14 dana nakon svog prvog ovogodišnjeg slavlja dao naslutiti kako bi njemu i Ducatiju pobjeđivanje ponovo moglo ući u naviku. Dugo vremena ga je uporno pratio Dovizioso, no nakon nekog se vremena pomirio s time da na Hondinoj stazi Hondi ne može pružiti ništa više od penjanja na podij i osvajanja drugo mjesta. Poslije je izjavio da mu nije jasno čime se to Stoner hrani da može toliko juriti.

 

MotoGP-Motegi-2MEpski dvoboj koji će kulminirati u posljednjim krugovima zapravo je počeo već u prvim zavojima kada se Lorenzo progurao ispred Rossija koji je u tom trenutku opasno zalelujao na još hladnim gumama. Iako se činilo da je cijelo vrijeme malo brži od njega, Rossi se tek u šestom krugu probio ispred Lorenza i kasnije se pokazalo se da su do tad Stoner i Dovizioso već previše pobjegli. Šest krugova prije kraja, Lorenzo se ponovo pokušava probiti na treće mjesto, ali ne uspijeva, da bi onda svoj konačni napad na Rossija započeo u pretposljednjom krugu nakon čega se njih dvojica u bespoštednoj borbi nekoliko puta lagano sudaraju i izmjenjuju pozicije. Pred sam kraj zadnjeg kruga Rossi s dosta rizika uspijeva izvesti odlučujući potez i tako sasvim zasluženo prigrliti 3. mjesto.

 

Iako je bio ogromnih 27 sekundi iza pobjednika, Edwards je osvajanjem 5. mjesta ostvario svoj najbolji rezultat ove sezone. Na putu do tog uspjeha prekaljeni je Edwards nadmudrio konstantno brzog Simoncellija koji je ovom prigodom osvojio 6. mjesto, a jedno vrijeme im je život komplicirao i dobro raspoloženi Capirossi. Ipak, tijekom utrke je Capirossijev Suzuki upao u manje tehničke probleme, a onda se i sasvim ugasio u trenutku dok mu je timski kolega Bautista već opasno puhao za vrat.

 

Na kraju je Bautista osvojio 7. mjesto i umalo sustigao Simoncellija, dok se nakon izlijetanja na samom početku utrke i padanja na kraj poretka Spies probio do 8. mjesta. Sa Spiesom je u pijesak produžio i Hayden, ali on je na kraju bio tek 12. I de Puniet je malo vozio cross-country, no svejedno je završio kao solidan 9. ispred 10. Aoyame i 11. Melandrija. Otprilike jednako brzi bili su 13. Barbera i 14. Espargaro, dok je kao uvjerljivo posljednji utrku završio Kallio. Capirossi nije vidio cilj, a nakon lomljenja ključne kosti na startu se nije pojavio Pedrosa koji se tako ne svojom voljom morao oprostiti od svake pomisli na to da bi ove godine konačno mogao dohvatiti naslov prvaka.

 

Više u ovoj kategoriji: « Moto klubovi Red Bull X-Fighters »
fbmp ytmp imp