Novosti

MotoGP

Kad Pedrosi smrkne, Lorenzu svane

 

MotoGP-Laguna-1MKarizmatična Laguna Seca iznjedrila je relativno zanimljivu MotoGP utrku u kojoj je  Veliku nagradu SAD-a uvjerljivo dograbio Lorenzo, no tek nakon što je dotad vodeći Pedrosa završio u pijesku


Sve do 11. kruga se činilo kako će Pedrosa samo tjedan dana nakon slavlja u Njemačkoj istu stvar ponoviti i u SAD-u. A onda se nakon još jednog odličnog starta i uživanja u minimalnom vodstvu slomio pod pritiskom Lorenza te je u zavoju broj 5. akrobatskim padom završio svoj nastup. Isti taj lijevi zavoj je kasnije „slomio" i Simoncellija koji se dotad dobro zabavljao s timskim kolegom Melandrijem, te Espargaroa koji se baš u tom trenutku počeo odvajati od Capirossija i Kallia. Još su u prvim krugovima svoj nastup neslavno završili i Barbera i Bautista tako da je kraj utrke dočekalo sramotno malen broj od samo 12 vozača.

 

MotoGP-Laguna-2MMeđu tom dvanaestoricom najbrže je do cilja ponovo stigao Lorenzo. Start mu i nije bio baš najbolji, no ubrzo se našao na repu tada drugoplasiranog Stonera, koji je ponovo imao problema s prednjim krajem motocikla. U jednom trenutku je zbog toga otišao malo preširoko, Lorenzo se progurao pored njega da bi ubrzo nakon toga automatizmom naslijedio vodstvo od nesretnog Pedrose. Stoner je neke vrijeme pokušao barem simbolično pritiskati vozača Yamahe, no na kraju je od toga odustao te se pomirio s osvajanjem drugog mjesta što je i njemu i Ducatiju najbolji rezultat ove sezone.

 

Činilo se kako će se na pobjedničkom postolju naći tri različita proizvođača, no Dovizioso je u drugom dijelu utrke malo izgubio ritam sa svojom Hondom, te su ga sustigli Rossi, Spies i Nicky Hayden. Nakon jedne malo veće pogreške Spies je izgubio šanse za penjanje na postolje, no zato se još uvijek ozlijeđeni Rossi s lakoćom obračunao s Doviziosom i osvojio treće mjesto. Dovizioso je umalo izgubio i četvrto mjesto kada je u zadnjem krugu učinio grešku pri izlasku na ciljnu ravninu, no svejedno je prošao ciljem pola sekunde ispred Haydena.


Pet sekundi iza njih kockastu je zastavicu ugledao i Spies, dok je sedmi Edwards predvodio grupu vozača koji su vozili neku drugu, bitno sporiju utrku. Osmo mjesto je pripalo Melandriju, dok je deveto mjesto Kallio okretno oteo Capirossiju za samo jednu tisućinku sekunde. Jedanaesti Roger Lee Hayden, zamjena za ozlijeđenog de Punieta, skinuo je skalp de Angelisu, koji je zamjena za Aoyamu.

Više u ovoj kategoriji: « Ducati 848 Evo Yamaha »
fbmp ytmp imp