Novosti

MotoGP

Nova staza, stari pobjednik

 

MotoGP-Silverstone-1MLorenzo je uvjerljivom pobjedom u Silverstoneu nastavio svoj sjajni niz, Dovizioso je osvajanjem drugog mjesta zaradio status njegova...


... glavnog izazivača za naslov, dok se Spies progurao do svog prvog MotoGP podija

MotoGP utrka u hladnom i grbavom Silverstoneu okupila je samo petnaestoricu vozača budući se Rossiju se na listi teško ozlijeđenih privremeno pridružio i Aoyama koji je nezgodno pao na treninzima. Već nakon što je odvezao najbolje vrijeme  na kvalifikacijama, Lorenzo je prokomentirao kako ga u utrci konkurenti vjerojatno neće moći pratiti, a onda je tu svoju bahatu izjavu nevjerojatnom lakoćom pretvorio u stvarnost.

 

Kroz cilj je prošao s tolikom prednošću da se o nekoj borbi za pobjedu u opće nije moglo govoriti. Zato je posljednjih nekoliko krugova donijelo zanimljiv obračun za osvajanje druge i treće stepenice na pobjedničkom postolju. Potpuno zasluženo, drugo mjesto je na kraju pripalo Doviziosu, dok se još pola kruga prije kraja utrke trećeg mjesta grčevito držao Hayden.

 

Nakon tri četvrta mjesta ove sezone, Amerikanac je ovaj put bio možda i najbliže podiju, no nekoliko je zavoja prije cilja otišao malo preširoko i Spies se progurao ispred njega te tako ostvario svoj prvi podij u MotoGP karijeri. Odmah iza njih kao peti ciljem prolazi Stoner, što za bivšeg svjetskog prvaka i nije neki rezultat, ali kao olakotnu okolnost treba uzeti to da je nakon doista očajnog starta u prvi zavoj ušao kao uvjerljivo posljednji te se onda mic po mic probijao naprijed. Pred sam kraj je skinuo skalp i de Punietu koji je podosta potonuo u poretku nakon što se skoro cijelu utrku borio s Doviziosom za drugo mjesto.

 

Simoncelli je malo zaostao za petorkom ispred njega, ali svejedno može biti zadovoljan sedmim mjestom osvojenim u izravnom dvoboju s osmim Pedrosom koji opravdanje za loš rezultat može donekle tražiti u tome da je dva puta pao tijekom treninga te se ozbiljno natukao.

Sa skoro pola minute zaostatka za pobjednikom, potpuno sam ciljem prolazi Edwards i osvaja deveto mjesto, dok je u neizvjesnom troboju novajlija za deseto mjesto najbrži bio Espargaro ispred Barbere i Bautiste. Kallio je završio kao trinaesti i time nastavio neslavni niz u kojem je ili posljednji ili uopće ne dođe do cilja, Melandri je pao u ranoj fazi utrke, a nešto kasnije je u pijesku završio i Capirossi u trenutku dok se neuspješno borio s mladim lavovima za desetu poziciju.

 

Trećom ovogodišnjom pobjedom Lorenzo je Pedrosi pobjegao na poprilična 42 boda razlike, dok Doviziosu, koji se sada probio na drugo mjesto u poretku, bježi 37 bodova. Idući vikend MotoGP karavana seli u Assen gdje se već po tradiciji utrka vozi u subotu.

Više u ovoj kategoriji: « Kawasaki BMW 1232 »
fbmp ytmp imp