Novosti

MotoGP

Stonerova kata(r)strofa

 

Katar-1MStoner se iz svog sna o isticanju rane kandidature za naslov svjetskog prvaka probudio na lijevu nogu, padom u šestom krugu. Rossi je tu preuzeo vodstvo i odnio važnu...


... pobjedu na prvoj utrci sezone koja nije bila nezanimljiva.

Trebala je to biti četvrta uzastopna Stonerova pobjeda u Kataru. Nakon nešto lošijeg starta na kojem je ponovo briljirao Pedrosa, Australac se ubrzo uspio probiti na čelo kolone i stvoriti laganu prednost ispred Rossija.

 

U pokušaju da već na samom početku obeshrabri konkurenciju, Stoner je bez obzira na probleme s prednjim krajem forsirao visoki tempo, da bi onda u šestom krugu prema njegovim riječima napravio glupu grešku i izletio sa staze.

 

Rossi se nakon toga nije mogao otarasiti neposredne pratnje dobro raspoloženog Haydena te Doviziosa koji je u jednom trenutku, sasvim nakratko, preuzeo vodstvo. I taman kada se činilo da će njih trojica odlučivati o pobjedniku, u igru se pred sam kraj utrke uključio i Lorenzo koji je se doslovno progurao pored Haydena i Doviziosa, te je bez obzira na svoju još uvijek ozlijeđenu ruku na kraju osvojio drugo mjesto sa samo 1 sekundom zaostatka za svojim timskim kolegom Rossijem.

 

Nakon dvije Yamahe, treći je trebao biti Ducati, odnosno Nicky Hayden koji je u završnici utrke dva puta u istom zavoju majstorski obišao Doviziosa. No ovaj bi mu uvijek uzvraćao na ciljnoj ravnini gdje se Honda razbacivala superiornom snagom. Drugi puti je taj manevar Dovizioso izveo u zadnjem krugu te je tako Haydenu pobjednički podij izmakao samo za 1 desetinku.Vrlo dobar 5. bio je Ben Spies koji je uspijevao držati kontakt s vodećima, ali je među njima uspio nadmudriti samo Pedrosu, kojeg je na konačno 7. mjesto pomaknuo i  raspoloženi de Puniet na privatnoj Hondi.

 

U dvoboju veterana za 8. mjesto, Edwards je bio uspješniji od Capirossija kojem je to bila 300. Grand Prix utrka, s time da je nedaleko iza njih ciljem prošao i rookie Aoyama koji može biti zadovoljan pokazanom brzinom. Na kraju 11. Simoncelli i 12. Barbera bili su daleko iza njih, a najviše je razočarao Melandri koji je s 13. mjestom zapravo bio tek posljednji među osvajačima bodova nakon što ga je Bautista u zadnjem zavoju posljednjeg kruga pokušao obići i pritom pao. Osim Bautiste i Stonera, utrku su padom završila i oba vozača Pramac Racinga - Kallio i Espargaro.



Katar-2M Katar-3M Katar-4M
Katar-5M Katar-6M Katar-7M

fbmp ytmp imp