Novosti

MotoGP


MotoGP-BautistaMVeć je godinama Jorge Martinez ulazak svoje momčadi u MotoGP prvenstvo bazirao na angažiranju svog miljenika Alvara Bautiste. No, Bautista je umjesto Asparovog Ducatija odabrao tvornički Suzuki, te je tako svom sunarodnjaku Hectoru Barberi pružio životnu priliku da omasti brk u MotoGP-u.
Alvaro Bautista kao bivši prvak u klasi 125, viceprvak iz klase 250 i trenutačno drugi u tom prvenstvu konačno je objavio svoj prelazak u MotoGP, no umjesto pod okriljem svoje dosadašnje momčadi Aspar koja također iduće godine prelazi u najjaču klasu, Španjolac će taj velik korak učiniti u bojama tvorničke momčadi Suzukija.
To je ujedno bila i jedina mogućnost da se domogne tvorničkog motocikla budući jedino za Suzuki (koji nema satelitski tim) ne vrijedi novo uvedeno pravilo prema kojem novajlije ne mogu nastupati u tvorničkim momčadima. Bautistin ugovor zasad vrijedi samo za 2010. godinu, s time da se službeno još ne zna tko će mu biti timski kolega.
No, s obzirom na to kolike su hvalospjeve upitili jedno drugom, lako je zaključiti da će mu društvo praviti veteran Capirossi, dok će Vermeulen svoju sreću vjerojatno morati potražiti u Superbike prvenstvu.
Uz Vermeulena, vijest o prelasku Bautiste u Suzuki vjerojatno je najviše rastužila njegovog trenutačnog šefa Jorge Martineza koji je sa Španjolcem imao velike planove.
Ovako Martinezova momčad u MotoGP kategoriju ulazi s Hectorom Barberom koji nema ni izbliza tako sjajnu karijeru kao Bautista, ali je zato Španjolac što je bio glavni uvijet kojeg su tražili sponzori.
I dok bi tako Barbera cijele iduće godine trebao voziti Aspar Ducati, na predstojećim utrkama u Indianapolisu i Misanu, Pramac Ducati bi privremeno trebao voziti Aleix Espargaro koji je ove godine bez angažmana, te je kao zamjena odvozio samo dvije vrlo utrke u klasi 250. Espargarou se ta prilika pružila nakon što je Mika Kallio privremeno otišao u tvorničku momčad Ducatija kao zamjena za Stonera koji još nije uspio riješiti svoje misteriozne zdrastvene probleme.
fbmp ytmp imp