Novosti

Metzeler Sportec M5 Interact

Nova sportska guma

 

MetzelerMNjemački proizvođač guma Metzeler predstavio je novu cestovnu gumu za sportske motocikle, koje koristi tehnologiju izrade poznatu iz sport-touring gume Roadtec Z6 Interact,...


... ali i iz prošle godine predstavljene natjecateljske Racetec Interact gume, te kao takve nudi poboljšana vozna svojstva u sportskim uvjetima vožnje uz smanjeno trošenje.

Metzeler Sportec M5 Interact ime pet definiranih zona koje se protežu duž cijele konture gume, što daje najbolju moguću hvatljivost, stabilnost i dobre povratne informacije u svim stupnjevima nagiba. Tih pet zona jasno je označeno na samoj gumi, i to pod kutovima nagiba od 25°, 30°, 35°, 40° i 45°, tako da vozači sada imaju i vizualni indikator o stupnju nagiba koji su postigli.

 

Svojevrsna zanimljivost je i sam oblik utora na gumi, izvedenih u obliku nakošenoga grčkog slova 'Pi', koji osim što simbolično predstavljaju sastavni dio formule za savršenu kružnicu, svojim oblikom također doprinose stabilnosti u suhim uvjetima vožnje, dok u vožnji po mokrom doprinose boljem odvođenju vode.

 

Metzeler Sportec M5 Interact već se nalazi u prodaji, a prednja guma trenutačno se nudi u dimenzijama 120/70-17, dok je stražnja dostupna u tri veličine: 180/70-17, 190/50-17 i sve popularnijoj 190/55-17. U travnju će se u prodaji naći i prednja guma u dimenzijama 120/60-17, kao i stražnja u dimenzijama 160/60-17, a Metzeler s ovom novom gumom s vremenom namjerava u potpunosti zamijeniti svoju dosadašnju sportsku gumu, Sportec M3.

Više u ovoj kategoriji: « Harley Davidson Bimota HB4 »
fbmp ytmp imp