Novosti

KTM 125

Budući vladar klase 125

 

KTM125-1MVeć neko vrijeme znamo da će KTM ući u segment cestovnih 125-ica, no ni slutili nismo da će ti modeli za početnike baš u tolikoj mjeri biti vjerna preslika velikih austrijskih "Vojvoda".

Doduše, sasvim je moguće da serijski model neće biti tako napredni kao što je to slučaj sa prototipovima predstavljenima u Milanu, no sigurno neće ni bitnije odstupati od tamo prikazane osnove. Najmanji bi KTM-ov naked tako trebao imati rešetkasti okvir kao i njegova velika braća s kojom između ostalog dijeli i osnovne crte tradicionalno agresivnog dizajna.

 

Tekućinom hlađeni pogonski agregat primijenjenom tehnologijom spada u sam vrh te klase. Korištenje dviju bregastih osovina, četiri ventila po cilindru i elektronskog ubrizgavanja goriva govore nam da bi agregat mogao pružiti i nešto više potencijala da za tu klasu ne postoji zakonsko ograničenje od maksimalno 15 KS.KTM125-2M

 

Ipak, i s tom bi konjicom budući serijski model trebao biti zabavan za vožnju, posebno ako od prikazanih prototipova nasljedi WP komponente ovjesa, lagane naplatke ili impresivne kočnice opremljene radijalnim kočionim kliještima. Uz studiju stunt motocikla s ispušnim sustavom smještenim ispod stražnje vilice, KTM je za ovu priliku predstavio i verziju trkaćeg nakeda s atraktivnim izvedbom Akrapovičevog ispušnog sustava.

Više u ovoj kategoriji: « Triumph Rocket III Roadster VIP »
fbmp ytmp imp