Novosti

KTM

KTM na struju - i pedale

 

KTM-elektrobickl-1MKTM već neko vrijeme obavlja završne pripreme za lansiranje svog prvog hard-enduro motocikla pokretanog elektromotorom, no ovo je nešto sasvim drugačije. Na mjestu...


... uobičajenih oslonaca za noge nalaze se pedale.

Austrijski KTM nije samo ime u svijetu motocikala, već se taj isti logo od tri slova lijepi i na visoko kvalitetne bicikle. Doduše, planetarno poznati KTM koji se bavi proizvodnjom motocikala više nije izravno povezan s KTM-om iz čijeg pogona izlaze bicikli, ali obje tvrke i dalje proizvode otprilike jednako uzbudljive off-road proizvode, svaka u svom segmentu.

 

KTM-elektrobickl-2MU biciklističkom dijelu KTM-a su svoj brdski bicikl opremili paketom baterija i elektromotorom, no daleko od toga da su time stvorili brdski moped ili motocikl. Naime, za razliku od motocikala pokretanih elektromotorom, ovdje je elektromotor tek pripomoć i uključuje se samo kada okrećete pedale. Dakle, vi i dalje okrećete pedale, ali se sada manje znojite budući dio opterećenja na sebe preuzima elektromotor snage 1 kW, navodno sposoban razviti čak 150 Nm.

 

Baterijama treba 90 minuta da se napune, a iako će možda privući i pažnju nekog manje lijenog motociklista, KTM eGnition je prije svega namijenjen već postojećim ljubiteljima bicikala, prije svega onima koji se vole spuštati niz brijeg. Njima će elektromotor pomoći da se lakše i brže ponovo popnu na vrh i tako uz manje napore odrade više spuštanja.

fbmp ytmp imp