Novosti

Kawasaki ZX-10R

Nova Ninja već juri

 

Kawasaki-ZX-1MNakon testova u rodnom Japanu, budući je ZX-10R odradio je i prve krugove u Valenciji. Postignuta vremena uopće nisu bila loša


Kawasaki i dalje ne prestaje bombardirati novostima o svom novom modelu ZX-10R za 2011. godinu. Doduše, umjesto serijskog modela, i dalje je u fokusu njihove promocije natjecateljska verzija tog motocikla od koje se iduće godine puno toga očekuje u svjetskom superbike prvenstvu.

 

Europsku dinamičnu premijeru nova je superbike Ninja imala na stazi u Valenciji gdje su Sykes i Fujiwara navodno nizali krugove u vremenu 1 minuta i 35 sekundi, a povremeno se spuštali i ispod 1:35. Kako bi stavili stvari u perspektivu, treba reći da se ranije ove godine na utrci na toj istoj stazi Sykes nije uspio spustiti ispod vremena 1:36.

 

Dakle, iako je još uvijek u ranoj fazi testiranja, nova je Ninja već sada brža od postojećeg ne baš uspješnog superbike modela, no za potvrdu stvarnih vrijednosti tog motocikla trebat će pričekati početak sljedeće sezone kada će ZX-10R odvoziti svoje prve utrke.

fbmp ytmp imp