Novosti

Kawasaki za 2010.

Kawasaki se vraća u klasu 125

 

Kaw2010-1MU posljednje vrijeme ponovo raste popularnost motocikala manje zapremine, a Kawasaki je svoju prisutnost u tom segmentu od 2010. odlučio osnažiti četverotaktnim 125-icama u enduro i supermoto izvedbi

 

Zbog ograničenja maksimalne snage na 15 KS, klasa 125 je posljednjih godina gubila na popularnosti, što se odrazilo i na sve skromniji broj modela na tržištu.

 

Vjerojatno djelomično potagnuti i recesijom, ti se trendovi postepeno okreću, te sve veći broj proizvođača ponovo ulazi u tu ekonomičnu klasu, s time da se umjesto dvotaktnih sada koriste četverotaktni agregati.

 

Za 2010. godinu ponovo im se pridružuje i Kawasaki uvođenjem u igru dva nova modela izrađena po uzoru na prošle godine predstavljeni KLX 250. Iako bitno drugačijeg naziva, KLX 125 i D-Tracker 125 su zapravo mehanički i vizualno gotovo identični modeli koji se međusobno razlikuju samo po obući.

 

Tako je KLX 125 sa svojim većim kotačima i terenskim gumama tipični enduro motocikl, dok je D-Tracker 125 sa svojim cestovnim gumama zapravo Kawasakijev prvi supermoto model namijenjen europskom tržištu.Kaw2010-2M

 

Oba modela pokreće zrakom hlađen jednocilindrični agregat opremljen elektronskim ubrizgavanjem goriva, a iako drugi tehnički podaci još nisu službeno objavljeni, uspjeli smo doznati da ove Kawasakijeve novitete krasi osebujan izbor naplataka.

 

Tako KLX 125 ima nešto manji promjer naplataka od za enduro uobičajene kombinacije od 21 i 18 cola, odnosno ima gume u dimenzijama 70/100-19 sprijeda i 90/100-16 straga. I D-Tracker izgleda ima naplatke manje od uobičajenih za supermoto klasu, s time da sa iz službenih fotografija može zaključiti samo to kako prednja guma u širinu broji 100, a stražnja 120 mm.

 

Takvim je izborom naplataka Kawasaki vjerojatno ponešto uštedio na težini, te smanjio udaljenost sjedala od tla što bi moglo bitno olakšati korištenje ovog motocikla i vozačima nešto manjeg rasta.

 

Kako je to u ovoj klasi već odavno u oubičajeno, pokretanje se vrši elektrostarterom, dok su za kočenje zaduženi nazubljeni diskovi, po jedan na svakom kotaču. Više o svemu pročitajte u narednom broju Moto Pulsa, kada će nam vjerojatno biti poznati i kompletni tehnički podaci.

fbmp ytmp imp