Novosti

Izazov

Budite dio povijesti

GuinnessMMoto Puls i Đuro sport zovu vas da na Motohapeningu 08.07. oborite Guinessov rekord u čak 3 discipline. Prvi zadatak je prijeći najveći broj kilometara u 24 sata, drugi voziti na zadnjem kotaču...


... bez ruku više od 90 metara, a treći napraviti više od 21 krug u jednoj minuti prilikom paljenja gume.

Prvi izazov
je prijeći više od 1.725 km ili 414 krugova na Grobniku. Maksimalan broj mogućih sudionika je 10 radi složene organizacije i evidencije. Svu logistiku izazivačima će pružiti Damir Kovačić, nositelj ovog rekorda, a pobijediti će najuporniji, nikako najbrži. Ukoliko bude dovoljan broj sudionika, na Motohappening će doći službena osoba iz Guinessa i uručiti orginalni službeni certifikat najupornijem odmah po obaranju, a ne za 2 mjeseca koliko je Damir čekao na njega. Troškove najma staze i upisa u knjigu podijelit će se između prijavljenih sudionika, tako da to ne bi trebala biti količina novaca koju je Damir Kovačić morao sam platiti za najam staze, hitnu pomoć i suce.

Drugi izazov biti će vožnja na zadnjem kotaču bez ruku više od 89 metara, koliko iznosi dosadašan rekord. Ova disciplina je besplatna. Već smo zaprimili jednu prijavu izazivača Deana Špoljara iz Zaprešića, kojeg smo predstavili u jednom od prošlih brojeva Moto Pulsa.

Treći izazov je napraviti više od 21 krug u minuti prilikom "paljenja" gume. Ova disciplina je također besplatna, a za sada je ovdje prijavljen najpoznatiji hrvatski stunt majstor Nino Šarin Paky iz Pakoštana. Dakle, atrakcija na srpanjskom Motohappeningu neće nedostajati.

Ova obaranja Guinessovih rekorda na Motohappeninzima u srpnju biti će tradicionalna svake godine, uvijek s novim idejama i pokušajima. Kako su ovogodišnja obaranja pojedinačna, organizatori Đuro Sport i Motopuls namjeravaju dogodine u isto vrijeme organizirati grupno obaranje Guinessovog rekorda, a svaki bi sudionik trebao dobiti certifikat i imati svoje mjesto u Moto Pulsu. Jedno od njih je istovremeno paljenje guma više od 220 sudionika. Snimanje će biti iz zraka, a Grobničko polje će biti zapaljeno!

 

 

NAJVEĆA PRIJEĐENA KILOMETRAŽA U 24 SATA

Propozicije natjecanja

Natjecanje u prijeđenoj kilometraži na motociklu u 24 sata je natjecanje za individualne vozače na jednom motociklu, osim u slučaju kvara. Natjecanje počinje u 9 sati 08.07.2010. te završava u 9 sati 09.07.2010., dakle traje 24 sata. U zadanom vremenu svaki natjecatelj može sam odlučiti koliko vremena će voziti, a koliko se odmarati. Ostvareni rezultat se mjeri brojem prijeđenih krugova u 24 sata koji pomnoženi sa dužinom kruga daju ukupnu prijeđenu kilometražu. Pobjednik je natjecatelj koji u zadanom vremenu napravi najveći broj krugova te će, ukoliko nadmaši dosadašnji rezultat od 414 krugova, biti upisan u Guinnessovu knjigu rekorda kao novi svjetski rekorder u prijeđenim kilometriima na motociklu u 24 sata. U slučaju kvara na motociklu natjecatelj mora minimalno 15 minuta pokušati otkloniti kvar, a ukoliko to ne uspije, smije se koristiti zamjenskim motociklom. Startnina za minimalni broj sudionika od 5 vozača iznosi 12.000 kn po vozaču, a  za maksimalnih  10 sudionika iznosi 6.000 kn po vozaču. Zadnji rok prijave 01.06.2010. Prijaviti se možete na tel.091/ 2643546

 

 

Obaveze natjecatelja

1.   Natjecatelj koji se želi prijaviti na natjecanje mora biti punoljetan.

2.   Natjecatelj mora imati za natjecanje

a.   Motocikl

b.   Kožno odijelo, rukavice, čizme i integralnu kacigu

c.    Plaćenu startninu na natjecanje. Startnina za minimalni broj sudionika od 5 vozača iznosi 12.000 kn po vozaču, a  za maksimalnih  10 sudionika iznosi 6.000 kn po vozaču.

d.   Pomoćno osoblje u boksu za dolijevanje goriva

 

3.   Natjecatelj je dužan prije starta ispuniti izjavu o nastupu na vlastitu odgovornost.

 

Poželjno je (neobavezno) imati rezervni motocikl i rezervne djelove (one koje smatra potrebnima, npr. gume, ulje...), inventar u boksu (stolove, stolice, krevete...)

 

 

Obveze organizatora

1.   Organizator osigurava svu potrebnu infrastrukturu za odvijanje natjecanja

a.   Grobničku pistu sa svim potrebnim osobljem

b.   Box za svakog natjecatelja

c.    Hitnu medicinsku pomoć

d.   Službu za mjerenje vremena

e.   Službeno osoblje za vođenje evidencije prijeđenih kilometara

f.     Službenu prijavu u Guinness World Records Book

g.   Medijsku podršku i snimanje


Više u ovoj kategoriji: « Motohappening na Grobniku Oprema »
fbmp ytmp imp