Novosti

Husaberg TE 250, TE 300

Novi dvotaktni "Bergovi"

 

Husaberg-1MPod okriljem KTM-a dvadesetdvogodišnja tradicija imena Husaberg nastavlja se u najboljoj maniri, a za 2011. su najavljeni novi dvotaktni enduro modeli


Dok neki misle da dvotaktna tehnologija i nema neku svijetlu budućnost, stručnjaci u KTM-u, a time i Husabergu, misle drugačije. Po prvi puta u dvadeset i dvije godine dugoj povijesti Husaberg motocikala imamo priliku upoznati dva modela koji koriste dvotaktne agregate, očito preuzete od matične kuće KTM.

 

Dva nova modela s oznakama TE 250 i TE 300 pogonjena su dvotaktnim agregatima posljednje generacije koji se odlikuju pouzdanošću, ali i zavidnim količinama snage. Ovi motocikli donose sve prednosti dvotaktne tehnologije u enduro svijetu, a tu prije svega mislimo na minimalnu težinu, živahno ispoljavanje snage i lako upravljanje, a posebno je privlačna niža cijena, kao i manji troškovi održavanja od četverotaktne braće.

 

Husaberg-2MDvotaktni agregati zapremine 249 odnosno 293,2 kubična centimetra opremljeni su elektro pokretačem, ali i nožnim pokretačem, a osmišljeni su tako da se uklapaju u E2 odnsono E3 klase u Svjetskom enduro prvenstvu. Spremik goriva bi na ovim motociklima trebao omogućiti povećani radijus vožnje, dok mjenjačke kutije sa šest stupnjeva prijenosa koriste boljoj iskoristivosti agregata.

 

Kako je KTM trenutno najveći proizvođač enduro dvotaktnih motocikala, a ujedno i vlasnik Husaberga, za pretpostaviti je da su novi modeli zapravo plave izvedbe KTM motocikala, što ujedno govori o visokoj razini kvalitete.

 

Određena poboljšanja su zahvatila i četverotaktni dio ponude Husaberga za 2011. godinu, a prije svega se to odnosi na korištenje novih "close cartridge" prednjih vilica na enduro modelima, čime se poboljšava upravljivost.

 

Za one koji možda ne znaju, Husaberg motocikli su dostupni u KTM prodajnoj mreži.

 

Više u ovoj kategoriji: « MotoShare sustav Suomy satovi »
fbmp ytmp imp