Novosti

Humanitarna akcija

Poziv na moto darivanje krvi

 

Davanje-krvi-1MMoto portal „Motori.hr" poziva sve motoriste da podrže  humanitarnu akciju darivanja krvi u  subotu, 25. rujna 2010. od 10:00 sati u Zagrebu.


Akcija će se održati ove subote, 25.09.2010. godine, ispred Hrvatskog narodnog kazališta oko 10:30 sati činom dijeljenja letaka o promociji opreza u prometu i tiskovnom konferencijom, a sam čin darivanja krvi u Hrvatskom zavodu za transfuzijsku medicinu, u Petrovoj 3 u Zagrebu, od 11:00 do 13:30 sati.

 

Ovom akcijom darivanja krvi svake godine članovi foruma Motori.hr otvorime i zatvore moto sezonu, istodobno održavajući tiskovnu konferenciju na kojoj apeliraju za promociju veće sigurnosti na hrvatskim cestama te za više tolerancije među svim sudionicima u prometu. Na ove sada već tradicionalne akcije dobrovoljnog darivanja krvi se odazove veliki broj motorista iz cijele države. Tijekom akcije dobrovoljnog darivanja krvi terenska jedinica Crvenog križa obično održi pokaznu vježbu pružanja pomoći unesrećenom motociklistu.

 

Akcijom pozivanja na oprez u prometu pokušava se sačuvati čim više ljudskih života tijekom cijele moto sezone jer motoristi stradavaju u iznimno velikom broju. I sam početak ove sezone je obilježio velik broj smtrno stradalih, a neke od tih pogibija su bile iznimno grozne. Razlog više za akciju darivanja krvi, razlog više za pozive na oprez u prometu.  U svakom slučaju alarmantni podaci za ovako malu zemlju i baš iz tog razloga organiziramo ovakve akcije i molimo pomoć u promociji.

 

Osim navedenog, Hrvatski zavod za transfuzijsku medicinu je uvijek u nestašici, barem nekih krvnih grupa, i svaka pomoć u promociji davanja krvi je hvalevrijedna. A vozači na dva kotača, znajući koliko su osjetljivi na ozljede u prometu, sada već šestu godinu zaredom pokušavaju pomoći Petrovoj 3 s dvije akcije davanja krvi godišnje.

 

Cijeli program se provodi uz pomoć Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu, terenske jedinice Crvenog križa te brojnih hrvatskih moto klubova.

 

Molimo Vas da pomognete u promociji akcije i najavi subotnjeg darivanja krvi kako bi se odazvalo čim više građana kojima je u interesu prometna preventiva i smanjenje broja stradalih u prometu, te kako bismo prikupili čim više doza krvi svih krvnih grupa.

 

AKCIJA SE NE ODGAĐA NI U SLUČAJU LOŠEG VREMENA!

 

Više informacija o samom događanju se može naći ovdje

 

Kontakt:

Vitomir Lučić

Koordinator akcije

Tel: 098/ 429-600

E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Web: www.motori.hr

 

 

PROTOKOL 25.09.2010.

 

09:00 - 09:45

  • okupljanje pred cafe barom PIT STOP, Stara Samoborska 213
  • dogovor s policijom oko formiranja kolone

 

10:00 - 11:00

  • formiranje kolone, polazak prema Petrovoj 3
  • trasa prolaska: Stara Samoborska - Škorpikova - Ljubljanska - plato ispred Hrvatskog narodnog kazališta (tiskovna konferencija 10:30-10:45) - Teslina - Đorđićeva - Draškovićeva - Smičiklasova - Vlaška - Petrova.
  • dolazak u Petrovu 3 pod policijskom pratnjom
  • parkiranje i davanje krvi

 

11:00 - 14:00

  • ostali daju krv i jedu u restoranu Petrove 3
  • pokazna vježba pružanja prve pomoći unesrećenom motociklisti
  • slobodno vrijeme dok svi ne daju krv

 

14:15 - 15:00

  • okupljanje u dvorištu Petrove 3
  • dogovor s policijom
  • formiranje kolone, polazak prema Cafe baru PIT STOP
  • trasa prolaska je Petrova-Kamaufova-Derenčinova-Šubićeva-Držićeva-Slavonska-„Vjesnik"-Zagrebačka-Ljubljanska-Stara Samoborska.

 

15:15 - 16:00

  • Kraj organiziranog okupljanja, slobodne aktivnosti po volji sudionika (odlazak doma, druženje u PIT STOPU itd.)

 


 

Davanje-krvi-2M Davanje-krvi-3M Davanje-krvi-4M Davanje-krvi-5M

fbmp ytmp imp