Novosti

Harley-Davidson Superlow

Super niski Sportster

 

HD-superlowMPošto su godine kada je Harley predstavio zaista revolucionaran model bile rijetke, ne treba čuditi da već sada saznajemo o HD novitetima za 2011. godinu


Vjerojatno najvažniji model koji je Harley-Davidson predstavio za 2011. godinu je Superlow. Radi se o motociklu iz Sportster obitelji koji koristi manji od dva ponuđena agregata, dakle onaj zapremine 883 kbičnih centimetara. Uz elektronsko ubrizgavanje ovaj agregat oslobađa 70 Nm zakretnog momenta pri 3.750 okr/min.

 

Naglasak na ovom modelu je stavljen na udobnost, a okosnica toga je nisko i duboko sjedalo načinjeno od mekanog materijala koje se nalazi na tek 695 mm od tla. Upravljač je oblikovan tako da ruke stavlja u neutralan položaj, a dva stražnja amortizera osiguravaju 54 mm hoda stražnjeg ovjesa što i ne zvuči puno. Prednji ovjes čine Showa teleskopske vilice promjera 39 mm s hodom od 108 mm dok motocikl počiva na gumama dimenzija 120/70-18 te 150/60-17, a zanimljivi su naplatci od lakog ljeva modernog dizajna. Oslonci za noge su na ovom modelu smješteni centralno dok u spremnik goriva stane 17 litara.

 

Osim ovog novog modela, Harley davidson je u sve modele Touring za 2011. godinu odlučio ugrađivati agregate čija zapremina je povećana na 103 kubni inč dok su pojedini neki Softail modeli od sada dostupni s ABS sustavom.

Svi ovi podaci će nekima zasigurno biti zanimljivi, ali to ne mjenja činjenicu da trenutno u Hrvatskoj nemamo ovlaštenog dostributera Harley-Davidson motocikala.

Više u ovoj kategoriji: « Uvoznik MV Agusta BiH Honda CRF450R »
fbmp ytmp imp