Novosti

Harley-Davidson modeli za 2010.


HD1MZa 2010. godinu Harley-Davidson predstavlja četiri nova modela: Electra Glide Ultra Limited ima mnoštvo bogate opreme u serijskoj izvedbi, novi Fat Boy Special sada je još tamniji i niži od originala, Dyna Wide Glide vraća u modu stari stil choppera, a novi XR 1200 X nudi mješavinu američkog trkaćeg nasljeđa i europske elegancije.


Svoju bogatu ponudu motocikala Harley-Davidson će unatoč financijskim poteškoćama u idućoj godini upotpuniti sa čak četiri nova modela, među kojima će svaki zagriženi ljubitelj kroma i jedinstvenog osjećaja koji u vožnji pružaju ovi egzotični motocikli pronaći nešto za sebe. HD2M

Tako će oni koji vole putovanja zasigurno biti zadovoljni novim touring modelom Electra Glide Ultra Limited, koji serijski dolazi s opremom koja se na dosadašnjim Harleyevim motociklima mogla dobiti samo uz nadoplatu. Prije svega, ovaj je model opremljen jačim Twin Cam 103 pogonskim agregatom, koji nudi 11% više okretnog momenta od Twin Cam 96 agregata, uobičajenoga za standardne touring modele.
 
HD3MTo znači da će vozači ovog ekskluzivnog tourera sada uživati u 136 Nm okretnoga momenta, umjesto dosadašnjih 115. Za 2010. je neznatne promjene pretrpjela i mjenjačka kutija, koja sada nudi još uglađeniji rad s novim petim stupnjem prijenosa, a vozač je sada dodatno zaštićen od visokih temperatura koje dolaze iz agregata zahvaljujući novim deflektorima koji su postavljeni na središnji dio okvira.
 
U standardnu opremu spadaju i Brembo kočnice s ABS-om, grijane ručke upravljača, protuprovalni sustav, paket štitnika za kofere i bisage, kao i strujni priključak od 12V/15A. Sva ostala oprema koja je proslavila Ultra Classic, kao što je tempomat, audio sustav i veliki podesivi vjetrobrani također ostaju kao dio bogate standardne opreme. Novost je i redizajnirana ploča s instrumentima, sada s bijelom pozadinom displeja od tekućih kristala, a podaci koji se na njemu mogu očitati sada su veći, pa stoga i čitljiviji. HD4M

Model Fatboy vjerojatno će u svojem Special izdanju rasplamsati maštu svih ljubitelja masivnih motocikala, budući da sada dolazi u tamnijem izdanju koje predstavlja novu interpretaciju dobro poznatoga stila. Opremljen je upravljačem užim od onoga koji se nalazi na izvornom Fatboy modelu, a obogaćen je i mnogim novim detaljima koji nisu prisutni na izvornome modelu.

Dyna Wide Glide je novi Dyna model koji se oslanja na klasični stil choppera, sa širokim upravljačem i osloncima za noge postavljenima daleko naprijed. Pogoni ga Twin Cam 96 agregat s elektronskim ubrizgavanjem koji razvija 126 Nm okretnog momenta pri 3.500 okr/min, a maksimalna snaga bi se trebala kretati oko 80 KS. Svojevrsni zaštitni znak ovog motocikla, njegova prednja vilica promjera 49 mm, postavljena je pod kutom od 34 stupnja, a oslanja se na prednji kotač promjera 21 inč. U kombinaciji s mnoštvom nezaobilaznoga kroma, koji se osobito ističe na velikom 2 u 1 u 2 ispušnom sustavu, te sa stražnjom gumom u dimenzijama 180/60-17, koja viri ispod blatobrana tipičnoga za klasične chopper motocikle, Dyna Wide Glide zasigurno će naći svoje mjesto među zaljubljenicima u ovakav tip motocikala.

Novi XR 1200 X namijenjen je onima koji od svojeg custom motocikla očekuju i malo naglašenije sportske performanse. XR 1200 X prirodna je evolucija postojećeg modela, a osim nove estetske završne obrade s agregatom, kao i kompletnim grafikama u prijeteći mat crnoj boji, novi XR 1200 X sada ima ovjes koji je još više nadahnut sportom, s novim stražnjim Showa amortizerima koji nude više mogućnosti podešavanja od dosadašnjih.
Više u ovoj kategoriji: « Zanimljivo Honda »
fbmp ytmp imp