Novosti

BMW


BMWKom1MBMW je predstavio revolucionarni koncept komunikacije među vozilima koji bi u budućnosti mogao imati veliki utjecaj na sigurnost u vožnji.
Zamišljen je za upotrebu u automobilima, ali i na motociklima, a na Međunarodnoj konferenciji o povećanoj sigurnosti vozila premijerno je predstavljen u automobilu serije 7 i na motociklu K 1300 S.BMWKom2M

U Stuttgartu je nedavno održana Međunarodna tehnička konferencija o povećanoj sigurnosti vozila, gdje su brojni izlagači održali svoje prezentacije načina na koje bi se mogao unaprijediti ovaj segment svakodnevnog života.
 
Jednu od zanimljivijih prezentacija održao je njemački BMW sa svojim revolucionarnim konceptom komunikacije među vozilima, za koji bavarski gigant drži da će u budućnosti biti ključna karika sigurnijeg prometa. U tu svrhu su na konferenciji jedan automobil serije 7 i motocikl K 1300 S bili opremljeni inovativnim ConnectDrive i ConnectRide sustavima. Predstavljen je niz različitih scenarija, uključujući upozorenja na loše vrijeme, prepreke na cesti, nagla kočenja vozila i slično, na koje su ovi sustavi upozoravali u vožnji.

Sustavi koriste vizualni displej preko kojega vozač automobila ili motocikla dobiva upozorenja o opasnostima koje ga očekuju, kao i o udaljenosti od ostalih vozila u prometu, što omogućava pravovremene reakcije i izbjegavanje neželjenih situacija.
Ovakav sustav svakako je zanimljiv za sigurnost u prometu, no u BMW-u vjeruju da će u potpunosti zaživjeti tek kada mnoga vozila na prometnicama širom svijeta budu opremljena sličnim sustavima.
 
Stoga ćemo na pravu primjenu ovoga uistinu naprednog pomagala ipak morati pričekati još jedno vrijeme.
Više u ovoj kategoriji: « Ducati MotoGP »
fbmp ytmp imp