Novosti

Bimota DB8

DB7 + 1198 = DB8

 

BimotaDB8MBimota je predstavljanjem modela DB8 sasvim očekivano prigrlila Ducatijev agregat Testrastretta Evoluzione 1198. Sa 10 KS viška i nešto više pozornosti posvećene...


... suvozaču, novi Bimotin motocikl nije samo poželjniji već i praktičniji od modela DB7

Osmi Bimotin model pokretan Ducatijevim agregatom - logično nazvan DB8 - nije potpuno novi motocikl, već je samo nadogradnja dosadašnjeg DB7. S obzirom na to da već neko vrijeme Ducati u svoje sportske motocikle ugrađuje Evoluzione verziju Testastretta agregata, bilo je za očekivati da će i Bimotinom skupocjenom cestovnom superbike modelu zapremina porasti sa 1099 na 1198 ccm.

 

U Bimoti se i dalje prije svega pale na ciklistiku, tako da ni u ovom slučaju nisu imali potrebe prčkati po dostavljenom im V2 agregatu, što znači da ovaj 171 kg težak motocikl (bez tekućina) raspolaže sa 170 KS pri 9.750 okr/min, te 131 Nm okretnog momenta pri 8.000 okr/min. Ukratko, DB8 ima 10 KS viška u odnosu na DB7.

 

Iako je ugradnja kapacitetnijeg i snažnijeg Ducatijevog agregata glavna novost, ona nije i jedina. Naime, nešto veća je pozornost posvećena i suvozaču, pa tako DB8 već u seriji osim sa stražnjim sjedalom dolazi i sa stražnjim osloncima za noge.

 

U tu je svrhu na novo projektiran nosač stražnjeg kraja aluminijske izvedbe, no istovremeno je ostavljena mogućnost da se iz palete dodatne opreme izabere i karbonski stražnji dio motocikla s kojim DB8 postaje jednosjed. Tijekom godine trebao bi biti proširen asortiman dodatne opreme, koji će uključivati i kontrolu proklizavanja.

Više u ovoj kategoriji: « Koncepti: Dvotaktaš budućnosti SBK »
fbmp ytmp imp