Novosti

Access Atilla 400 IRS 4x4

Ojačani Atilla

 

Atilla400-1MNakon što su apsolvirali modele manje zapremine s pogonom na samo stražnje kotače, tajvanski proizvođači u posljednje vrijeme dosta agresivno ulaze i u tržišni segment nešto kapacitetnijih četverocikala.


Među njima je Access, koji svako malo izbaci neki takav model, s time da najveću novost za 2010. predstavlja Atilla 400 IRS 4x4. Iako svojom zapreminom i maksimalnom snagom nije najsnažniji proizvod u paleti Accessa, on je prvi model tog proizvođača kojeg je moguće nabaviti i u verziji opremljenoj s pogonom na sve kotače.

 

Atilla 400 IRS bazira se na istoimenom modelu s oznakom 300 IRS, s kojim dijeli osovinski razmak od 1.260 mm, dužinu i širinu, ali i koncepciju nezavisnog stražnjeg ovjesa izvedenog putem dvostrukih poprečnih ramena. O bliskoj povezanosti sa slabijim bratom svjedoči i gotovo identičan dizajn, koji je u tolikoj mjeri agresivan, da bi ovaj ATV kada ne bi bio opremljen nosačima prtljage mogao proći i kako kakav umjereniji sportski model.Atilla400-2M

 

Iako pritom postoji i 266 kg teška verzija s pogonom na samo stražnju osovinu, Access Atilla 400 IRS je kao pripadnik kategorije radnih četverocikala puno zanimljiviji u verziji 4x4 koja pruža mogućnost uključivanja pogona i na prednje kotače. Pritom su dimenzije guma (25x8-12 sprijeda i 25x10-12 straga) ostale iste kao i na slabijem modelu, ali su sukladno ambicioznijim terenskim aspiracijama ovog modela ipak nešto grubljeg profila.

 

Atilla400-3MKako bi se mogao nositi sa većim otporima vožnje kao posljedice korištenje integralnog pogona, Atilla je udomio i poprilično snažniji agregat, kojeg dijeli sa sportskim modelom Apollo 400. Tekućinom hlađen jednocilindraš opremljen je s 2 bregaste osovine i 4 ventila, dok je napajanje riješeno putem rasplinjača, a takva konfiguracija iz ukupno 359 ccm navodno oslobađa za tu zapreminu pomalo otpimističnih 30,5 KS, što bi trebalo značiti da će ovaj četverocikl uz umjerenu cijenu pružati i isto takve performanse.

Više u ovoj kategoriji: « Tokyo Motor Show KTM »
fbmp ytmp imp