Motosport

Motocross PH: Nastavak sezone u Pakracu

start pakrac wm Large

Staza „Matkovac“ u Pakracu proteklog je vikenda ugostila šestu utrku Otvorenog prvenstva Hrvatske u motocrossu.

U oslabljenoj klasi MX-Open pobjedu je očekivano uzeo Matija Kelava, koji trenutno u prvenstvu drži ogromno vodstvo od 70 bodova. Matej Jaroš napravio je svoj drugi povratak na stazu ove sezone i završio ukupno drugi, dok je treći bio Igor Ermakora. Slijedili su Renato Sokolović, Alen Mikulić i Frano Jelović.

pakrac kelava
Matija Kelava ove sezone je nedostižan..

U klasi MX2 Nikola Hranić je ponovo upisao pobjedu ispred Filip Vragotuka i Edina Halilovića. Slijedili su: Petar Kundid, Luka Papak, Dominik Piskor, Kristijan Jakopec, Marko Divjak i drugi.

pakrac hranic
Nikola Hranić upisao je svoju 5. pobjedu ove sezone

trenutni poredak pakrac

Juniori

Najuvjerljiviji u klasi MX85 bio je Patrik Ujčić - pobijedio je u obje vožnje, a u tome ga nije omeo ni pad u drugoj vožnji. U klasifikaciji za OPH na drugom mjestu je završio Matija Šterpin, koji vozi pod talijanskom licencom. Dok je u klasifikaciji za PH drugi bio Luka Kunić ispred Davida Petanjeka. Slijedili su: Borna Pažić, Mia Ribić, Aleksandra Brumnjak, Bruno Pernar te Jelena Kundid.

pakrac ujcic
Patrik Ujčić je usprkos padu u drugoj vožnji stigao do ukupne pobjede

U klasi MX65 najbrži je bio Šimun Ivandić, na postolju su mu se pridružili Dino Lončar i Enola Šamu, a slijedili su: Bartul Savić, Jan Janković te Marko Topolovec.

Domaći vozač Noa Polenus pobijedio je u klasi MX50, ispred Alexa Novaka, Stefana Lenče-a, Karla Jurinića i Roka Ivandića.

pakrac polenus
Noa Polenus pobijedio je na domaćem terenu u klasi MX50

B-liga i Veterani

pakrac start b liga

Klemen Popovič iz Slovenije bio je najbrži u klasi B250, ispred Tomislava Bermaneca i Igora Mraza. Slijedili su: Martin Duilo, Marijan Ciceran, Nino Prša, Ivan Pavlakovic, Damir Paladin i drugi.

U klasi B-Open je Dinko Folnović upisao još jednu pobjedu ispred Krunoslava Ivanovića te Tomislava Kelečića. A slijedili su Janko Bošnjak i Marko Brženda.

U klasi Veteran A pobjeda je pripala Mariju Klanjčiću ispred Danka Braima i Ivice Bišćana. Kod Veterana B, ponovno je najbrži bio Alojzij Fortuna iz Slovenije, dok je u klasifikaciji PH završila standardna postava: Dragutin Marović bio je brži od Krešimira Besednika i Marija Čukoića.

Quad

Quadovi su također nastupili u Pakracu, a najbrži među njima je bio Ivan Brdarić. On je iza sebe ostavio Tomaža Lesnika i Damjana Brinovšeka, a slijedili su: Tin Nožinić, Marin Galić te Sven Nožinić.

pakrac brdaric
Pobjednik klase Quad; Ivan Brdarić

Rezultati - Pakrac 2018

fbmp ytmp imp