Novosti

Noviteti: KTM 1290 Super Adventure R i S

KTM 1290 SUPER ADVENTURE S Action 03

Osim atraktivnog LED svjetla i poboljšanih detalja, 1290 Super Adventure dobiva i još ekstremnijeg off-road brata.

Prva stvar koja vam kod novog KTM-a Super Adventure upada u oči su njegove oči. Izvedeno LED tehnologiji, ogromno i markantno prednje svjetlo u sebi ima i svjetla za osvjetljavanje unutrašnjosti zavoja, koja se postupno pale kako se motocikl spušta u nagib.

Atraktivnijom dizajnu prednjeg kraja pridonose i zjapeći usisnici, dok se s druge strane prozirnog vjetrobrana, koji bi se trebao lakše podešavati po visini, nalaze instrumenti u boji. Brutalni V2 agregat je ostao na ionako zastrašujućih 160 KS, ali sada je utoliko kulturniji što zadovoljava Euro4 norme.

I nije sve stalo samo na dorađivanju postojećeg modela 1290 Super Adventure S, nego je njemu pridružena i inačica 1290 Super Adventure R koja bi trebala biti još pogodnija za off-road. U to ime je R opremljen žbičanim naplatcima koji su uz to i većeg promjera (21 col sprijeda i 18 cola straga), dok je poluaktivni WP ovjes u ovom slučaju zamijenjen klasičnim komponentama, koje su ručno podesive i za 20 mm dužeg hoda.

Osim toga, R verzija ima i cjevaste štitnike, kao i jednodijelno sjedalo. Više informacija o 1290 Super Adventure modelima potražite u idućem broju Moto Pulsa, a dodatne fotografije potražite u donjoj galeriji.

fbmp ytmp imp