Novosti

Novitet: BMW K 1600 B

R90238897 highRes bmw k 1600 b 10 2016

To što ga nisu predstavili u Kölnu, već u Los Angelesu, najbolje govori kojem tržištu naginje K 1600 B.

Bavarski bagger smo vidjeli prije više od godinu dana, no tada je to još uvijek bio samo koncept, koji je tek sada prerastao u serijski model prvenstveno izrađen po mjeri američke ceste i američkog kupca. Pritom svojom modernom interpretacijom baggera vjerojatno neće preoteti kupce Harley-Davidsona, ali bi mogao ukrasti vjetar također šestcilindričnoj Hondi GoldWing F6B.

Transformacija netom dorađenog touring modela K 1600 GT u ovakav moderni bagger je prošla relativno glatko, iako su sa stanovišta dizajna ostali i neki malo grublji rubovi. Sasvim očekivano, ugrađen je primjetno niži vjetrobran, koji je ostao elektronski podesiv, dok je cijeli stražnji kraj spušten te su u njega uklopljeni bitno drugačije dizajnirani bočni koferi.

Njemački smisao za praktičnost potvrđuju nešto izdašnije aerodinamične oplate kao i stražnji blatobran koji se može preklopiti kako bi se lakše promijenila stražnja guma. Na motociklu koji broji 336 kg, što se sa suvozačem i prtljagom lako popne i preko pola tone, praktičnim rješenjem se čini i dodavanje hoda unatrag, no to je već element dodatne opreme.

Zato K 1600 B u seriji dolazi s poluaktivnim ovjesom i još koječim, a za pretpostaviti je da sve to s lakoćom pokreće redni šestcilindraš koji je ostao na moćnih 160 KS. Više informacija o ovom neobičnom baggeru pročitajte u idućem broju Moto Pulsa, a dodatne fotografije potražite u donjoj galeriji.

fbmp ytmp imp