Novosti

Novitet: Kawasaki Z1000 SX

Z17ZX1000W 40RGN1SOLF00D C

Poboljšan u svakom pogledu, Z1000 SX u sport-touring klasu uvodi elektronska pomagala dostojna superbike modela.

U svojoj sada već trećoj evoluciji, Kawasaki Z1000 SX želi dodatno naglasiti sportsku crtu, koja nikad nije bila upitna, ali i turističku stranu karaktera koja je u određenim točkama pokazivala manjkavosti. Tako SX u 2017. ulazi s novim i većim podesivim vjetrobranom, ali i udobnijim sjedalima, kao i još jednostavnijim sustavom za montiranje kofera. Sami koferi ostaju dodatna oprema.

Važna novost je i ugradnja inercijske platforme, koja prati kretanje motocikla u 3 osi i tako omogućuje ugradnju naprednog sustava kontrole proklizavanja, podesivog u tri stupnja. Osim toga, Z1000 SX je sada opremljen i „pametnim“ ABS-om, koji kod preciznog moduliranja sile kočenja uzima u obzir i nagib motocikla.

Takva naprednija elektronika trebala bi vožnju učiniti sigurnijom, ali i još zabavnijom. A kako bi se dodatno naglasila ta sportska crta, SX ima drugačije podešen ovjes, ali i atraktivniji prednji kraj. Pritom se, uz novi dizajn, prednja svjetla mogu pohvaliti i LED tehnologijom, koja svijetle 40% bolje i istovremeno troše 50% manje energije.

Z1000 SX je kliznu spojku dobio još prošle godine, a redni četverocilindraš od 1.043 ccm i dalje istiskuje žestokih 142 KS pri 10.000 o/min. U donjoj galeriji pogledajte kako Z1000 SX izgleda nakon redizajna, a više konkretnih tehničkih podataka, ali i brojne druge novosti na ovom modelu, doznajte u idućem broju Moto Pulsa.

fbmp ytmp imp