Novosti

Teaser: Je li ovo najava nove Yamahe R6?

YamahaR6Teaser

Na temelju viđenog možemo zaključiti da ćemo na skorašnjem sajmu u Kölnu konačno vidjeti novu R6.

Yamaha je pustila u opticaj službeni video na kojem se, zapravo, ne vidi ništa konkretno. Ali se zato sasvim dovoljno čuje.

Dakle, što možemo iščitati iz najnovijeg video uratka? Tekstualna poruka „Najnadahnutiji na svijetu / će postati / još poželjniji.“ bi se mogla odnositi na bilo što, no zato ostali vizualni podražaji jasno ukazuju na to da je riječ o sportskom motociklu iz Yamahine R obitelji, koji juri natjecateljskom stazom.

Jasno, mogao bi to biti i obnovljeni R1, no vrišteći zvuk koji ispušta motocikl ne ostavlja previše mjesta sumnji da je riječ o novom modelu R6. Utoliko više što posljednje generacije modela R1 s asimetričnim intervalima paljenja zvuče puno dublje i grublje.

Ako nam je na temelju toga dopušteno donositi dodatne zaključke, onda dolazimo i do toga da novi R6 neće imati asimetrične intervale paljenja, baš kao ni agregat s tri cilindra kako se to špekulirao. No, i sve ovo što smo tu napisali nas čini samo špekulantima, dok nam se ne dokaže suprotno.

Dakle, ostavljamo malo prostora i za kakvo iznenađenje, no najbolje od svega je da nećemo morati dugo čekati. Na kraju kratkog videa piše da ćemo više toga doznati već 4. listopada. To je novinarski dan na INTERMOT sajmu u Kölnu.

Video možete pogledati OVDJE.

fbmp ytmp imp