Novosti

Razotkrivena unikatna MV Agusta F4Z

1MV AGUSTA F4Z ONE OFF 4
Toga smo se i bojali. MV Agusta F4Z je izrađena u jednom primjerku za japanskog bogataša.

Iako je riječ o svojevrsnom umjetničkom djelu, nadali smo se da ova skulptura neće biti unikat. Da će se isti kalup iskoristiti za barem kakvu ograničenu seriju. Nakon dva desetljeća usavršavanja iste forme, zadane prvim F4 i Brutale modelima, ovakav dizajnerski iskorak bi i u godinama koje slijede zasigurno pridonio ekstravagantnom imidžu financijski posrnule MV Aguste, otvorio im neke nove horizonte.

No, ispada da F4Z nije zamišljen kao maloserijski model. Nije čak ni koncept u klasičnom smislu te riječi. To je samo stilska prerada standardne MV Aguste F4 RR. Atraktivan unikat koji će uskoro biti isporučen bogatom japanskom kolekcionaru, istančanog ukusa za talijanske motocikle, ali i automobile s potpisom dizajnerskog studija Zagato. Samo za njega Zagato je oblikovao ovaj motocikl sa svojim potpisom. I sve će, nažalost, stati na samo tom jednom primjerku.

U svakom pogledu, riječ je o doista posebnom motociklu, no sad kad znamo da će sve završiti skupljanjem prašine u nekoj japanskoj garaži, postavlja se pitanje jesu li iz MV Aguste trebali tako pompozno najavljivati F4Z. Nekoliko tjedana su nas zadirkivali objavljivanjem fotografija, izbacili su i dva kratka video „teasera“ te nas ostavili u pogrešnom uvjerenju kako s ovim motociklom najavljuju novi smjer. Osim ako taj novi smjer ne uključuje i neka buduća udovoljavanja hirovima pijanih milijunaša.


Uvijek postoji nada da ćemo dizajnerske elemente ove prerade ugledati i na nekom budućem serijskom modelu, no puno je vjerojatnije da ćemo se modela F4Z prisjećati samo još neko vrijeme, i to kao sjajnu, a propuštenu priliku. Jasno, kod ovako ekscentričnog motocikla ljepota je u očima promatrača, a dodatnu priliku za zgražanje ili dviljenje potražite u donjoj galeriji.

fbmp ytmp imp