Novosti

Novitet: Ducati 1299 Panigale S Anniversario

0 1299 Panigale S Anniversario 02

Panigale nikad nije bio ljepši, ni „pametniji“. Naprednija elektronika i posebne boje u samo 500 komada.

U povodu 90. rođendana slavne talijanske marke, na tradicionalnom World Ducati Week događanju u Misanu predstavljeno je još jedno posebno izdanje Panigalea, koje će biti proizvedeno u samo 500 (skupocjenih) primjeraka. 1299 Panigale S Anniversario ima natjecateljsku crveno-bijelo-crnu kombinaciju boja uparenu sa zlatno obojanim naplatcima, ali i još više dijelova izrađenih od lakših materijala, što je u kombinaciji s ugradnjom litij-ionskog akumulatora donijelo uštedu u težini od 2,5 kg.

No, najvažnija tehnička novost je premijera nove generacije elektronskih pomagala. Nazvana DTC EVO, nova kontrola proklizavanja bi trebala biti preciznija i manje agresivna u svom radu, a ako se odabere 1. razina rada, onda se vozaču daje gotovo potpuna sloboda prolaska zavoje s izrazitim proklizavanjem stražnje gume, sve dakako pod nadzorom umjetne inteligencije koja pazi da se stvari ne otmu kontroli.

Više detalja o ovom Anniversario modelu potražite u idućem broju Moto Pulsa, a u međuvremenu zavirite u donju galeriju i dopustite da slike govore više od riječi.

fbmp ytmp imp